Skip to main content
10 September 2024 06:55

Ανάδοχος αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Πεντέλης η Nova

H Nova αναλαμβάνει ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης της εμβληματικής περιοχής της Ιεράς Μονής Πεντέλης στην Αττική, ανταποκρινόμενη στις επείγουσες περιβαλλοντικές ανάγκες που προέκυψαν μετά την εκτεταμένη πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία ακολουθεί τα μεγάλης κλίμακας δασικά έργα αποκατάστασης και ανάπλασης στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς Έβρου και το νησί της Ρόδου, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και την ανάληψη του έργου Έξυπνο Δάσος Ρόδος, που αφορά στην τοποθέτηση στην Κοιλάδα των Πεταλούδων – περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 – έξυπνου συστήματος πρόληψης και διαχείρισης πυρκαγιών, μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, στα πρότυπα του μείζονος αντίστοιχου έργου Smart Υμηττός, που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει η Nova ICT.

Η αναδάσωση και αποκατάσταση στην Ιερά Μονή Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί σε καμένη δασική έκταση 70 στρεμμάτων, όπου η Nova θα προχωρήσει στη φύτευση και μετέπειτα φροντίδα 4.200 δέντρων. Έτσι, θα προστατευθεί και θα αναδειχθεί η δασική έκταση που φιλοξενεί το κτίριο της Μονής. Το έργο θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη εξωτερικών ειδικών και σε στενή συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Δασαρχείο Πεντέλης.

ΤΕΥΧΟΣ 573

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ