Skip to main content
14 December 2022 07:48

Αισιόδοξα νέα για το ενεργειακό ζήτημα

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αναμένεται να αποκαλύψει μια «ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση», αναφορικά με τη δυνατότητα παραγωγής άφθονης καθαρής ενέργειας.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως, μέσα από ένα πετυχημένο πείραμα στο εργαστήριο Lawrence Livermore των ΗΠΑ, οι επιστήμονες σε συνεργασία με διεθνή ομάδα ειδικών κατάφεραν να πετύχουν την παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας ενέργειας από την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποίησαν καθ’ όλη τη διαδικασία. Η επίτευξη αυτή αποτελεί και τον θεμέλιο λίθο σε ένα τεράστιο ζητούμενο για την ανθρωπότητα: Αυτό της παραγωγής απεριόριστης και καθαρής ενέργειας.

Εάν και εφόσον οι επιστημονικές εξελίξεις αυτές προχωρήσουν, τα αποτελέσματά τους θα έλυναν μια και καλή τα ενεργειακά προβλήματα της ανθρωπότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι περισσότερες προσπάθειες πυρηνικής σύντηξης γίνονται χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία, αλλά στην παρούσα εγκατάσταση χρησιμοποιούνται πανίσχυρα lazer και ακολουθείται μια εναλλακτική μέθοδος που ονομάζεται αδρανειακή παγίδευση ή αδρανειακός περιορισμός, όπου λαμβάνει χώρα βομβαρδισμός με δέσμες lazer σε υδρογόνο. Η ανθρωπότητα περιμένει εναγωνίως τις επίσημες ανακοινώσεις και τις μελλοντικές εξελίξεις.

Τεύχος 193

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ