Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 July 2024 06:52

Έτοιμη η ελληνική αποστολή για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024

Η ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής αναδείχτηκε μέσα από τον προκριματικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote σε συνέχεια του πανελλήνιου διαγωνισμού. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 80 ομάδες και 320 μαθητές και προπονητές από 8 περιφέρειες της Ελλάδας.

Η Cosmote μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τον WRO Hellas συμβάλλει στη διάδοση και ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Επίσης, η Cosmote έχει προσφέρει περισσότερα από 1.100 πακέτα εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε σχολεία.

Επτά ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024 με θέμα Οι Σύμμαχοι της Γης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 28-30 Νοεμβρίου 2024. Οι ομάδες που προκρίθηκαν στις κατηγορίες Robo Mission, Future Innovators, Future Engineers και RoboSports είναι οι Robovision από τον Πειραιά, Yellow Squad 2.0 με μαθητές σχολείων της Λάρισας, Earphones από τη Θεσσαλονίκη, REM – Robot Ex Machina, από τη Ν. Ιωνία Μαγνησίας, BotanIQ από την Αττική, Evripos Robotics από τη Χαλκίδα, bitLab από την Καλαμάτα.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το 2009, έχοντας μέχρι σήμερα κατακτήσει 9 μετάλλια και 20 διακρίσεις. Μάλιστα, στην περσινή Ολυμπιάδα, η χώρα μας είχε αναδειχτεί 1η δύναμη στην Ευρώπη και 4η παγκοσμίως ανάμεσα σε 90 χώρες.

ΤΕΥΧΟΣ 554

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ