Skip to main content
21 July 2022 06:51

Έτοιμη η εθνική ομάδα για τον ECSC2022

Έτοιμη η Ελληνική Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας για την 7η συμμετοχή της χώρας στον μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2022 (ECSC22), που θα διεξαχθεί από 13-16 Σεπτεμβρίου 2022 στη Βιέννη της Αυστρίας.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του ENISA, ενώ υποστηρίζεται ενεργά και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Ξενάκη.

Η ομάδα αποτελείται από 14 άτομα (10 κύριες συμμετοχές και 4 αναπληρωματικοί) μεταξύ 15-26 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, αλλά και ερευνητές ασφαλείας, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Μάρτιο online μέσα από την πλατφόρμα Open ECSC. H Εθνική Ομάδα, θα συνεχίσει τις online προπονήσεις σε challenges από διάφορες θεματικές περιοχές, όπως Pwn, Crypto, Web, Forensics, Reversing, PPC, αλλά και Blockchain μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας. Η Aegean Airlines είναι επίσημος μεταφορέας της Εθνικής Ομάδας, και Diamond χορηγοί είναι οι εταιρείες: Algosystems, Ubitech, Uni Systems· Platinum οι εταιρείες: Adacom, Hack the Box, Bewise, και Microsoft· Gold Sponsors οι εταιρείες: Neurosoft, Pylones Hellas· Silver Sponsors οι εταιρείες: Cromar και Sima Security, ενώ την ομάδα υποστηρίζει και η TwelveSec.

Να σημειώσουμε ότι η Ελληνική Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας, υποστηρίζεται από το Hellenic (ISC)² Chapter, καθώς και από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet4kids.gr.

Τεύχος 114

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ