Skip to main content
24 October 2022 06:45

Έρχεται το πρώτο ευρωπαϊκό cloud hub από την Huawei

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Huawei σχεδιάζει να ανοίξει τον πρώτο της ευρωπαϊκό κόμβο cloud επενδύοντας 150 εκατ. ευρώ για την εγκατάστασή του στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας έως το 2027.

Το ευρωπαϊκό cloud hub ανακοινώθηκε στην εκδήλωση Huawei Connect, στο Παρίσι. Θα παρέχει στους πελάτες του από όλη την Ευρώπη διάφορες υπηρεσίες cloud, όπως και υποστήριξη σε ιρλανδικές επιχειρήσεις για να επεκταθούν στις παγκόσμιες αγορές.

Η Huawei σημείωσε ότι η εγκατάσταση θα ήταν ιδανική για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κίνηση υποστηρίζεται από την ιρλανδική κυβέρνηση μέσω του επενδυτικού οργανισμού IDA Ireland.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Ireland, Tony Yangxu, περιέγραψε τον κόμβο ως «μια στρατηγικής σημασίας τοποθεσία για την παγκόσμια ανάπτυξη του Huawei Cloud».

Ο πρόεδρος της Huawei Cloud Δυτικής Ευρώπης, Tim Tao, πρόσθεσε ότι η μονάδα «έχει δεσμευτεί να χτίσει τα θεμέλια του cloud για έναν ευφυή κόσμο, με πανταχού παρόν το cloud και διάχυτη νοημοσύνη» στην περιοχή.

Το cloud hub είναι η τελευταία επένδυση της Huawei στην Ευρώπη, παρόλο που οι δραστηριότητές της στο δίκτυο ελέγχονται εξονυχιστικά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Huawei ανακοίνωσε με λεπτομέρειες το σχέδιό της να δαπανήσει 80 εκατ. ευρώ για Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ιρλανδία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τεύχος 157

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ