Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 April 2022 08:58

Έρχεται συνεργασία ΔΕΣΦΑ και ΕΛΙΝΟΙΛ για υδρογόνο

Ο ΔΕΣΦΑ και η ΕΛΙΝΟΙΛ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) στο πλαίσιο του Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος για το «Υδρογόνο» (IPCEI Hydrogen). Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στο έργο, καθώς και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες στην αλυσίδα αξίας του υδρογόνου που ενσωματώνουν ή δημιουργούν συνέργειες σχετικές με το IPCEI Hydrogen, στη βάση της κοινής τους κατανόησης για τη σημασία ανάπτυξης υποδομών υδρογόνου και τη γενικότερη προώθηση της χρήσης του στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο ΔΕΣΦΑ και η ΕΛΙΝΟΙΛ εξετάζουν την εκπόνηση τεχνικών μελετών και μελετών σκοπιμότητας σε σχέση με το έργο, ενώ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ανταλλάξουν πληροφορίες σε τομείς που περιλαμβάνουν:

•             Τις προβλέψεις ζήτησης και προσφοράς υδρογόνου, ιδίως όσον αφορά στους σχεδιαζόμενους σταθμούς ανεφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο της ΕΛΙΝΟΙΛ.

•             Τις απαιτήσεις προδιαγραφών ποιότητας υδρογόνου από την ΕΛΙΝΟΙΛ.

•             Το πιθανό σημείο σύνδεσης και τεχνικές απαιτήσεις μεταξύ των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ΕΛΙΝΟΙΛ και του αγωγού υδρογόνου του ΔΕΣΦΑ.

•             Τους κανόνες και τον σχεδιασμό της αγοράς υδρογόνου.

Η αμοιβαία πρόθεση των δύο εταιρειών για συνεργασία βασίζεται στην κοινή κατανόηση για τη σημασία της ανάπτυξης της αλυσίδας αξίας του υδρογόνου στην Ελλάδα, καθώς αυτή θα επιταχύνει την πορεία προς την απανθρακοποίηση και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση.

Τεύχος 53

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ