Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 March 2022 07:51

Έρευνα: Κρίσιμη η σχέση μεταξύ ψηφιοποίησης και αειφορίας

Η ABB δημοσίευσε τη μελέτη Billions of Better Decisions: Σύγχρονες επιταγές του βιομηχανικού μετασχηματισμού, η οποία εξετάζει την τρέχουσα υιοθέτηση του Industrial Internet of Things (IoT) και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την προαγωγή αλλαγών. Στόχος είναι να ανοίξει η συζήτηση εντός της βιομηχανίας σχετικά με τις ευκαιρίες για μόχλευση του βιομηχανικού IoT και την ενδυνάμωση των εταιρειών και των εργαζομένων να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις που μπορούν να ωφελήσουν τόσο τη αειφορία όσο και το τελικό αποτέλεσμα.

Η έρευνα κατέδειξε ότι η «μελλοντική ανταγωνιστικότητα» ενός οργανισμού είναι –για το 46% των ερωτηθέντων– ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι βιομηχανίες εστιάζουν ολοένα και περισσότερο στην αειφορία. Ωστόσο, ενώ το 96% των συμμετεχόντων, θεωρούν την ψηφιοποίηση ως «απαραίτητη για τη βιωσιμότητα», μόνο το 35% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν εφαρμόσει βιομηχανικές λύσεις IoT.

Περαιτέρω βασικά συμπεράσματα από τη μελέτη είναι ότι:

•             Το 71% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι στην περίοδο της πανδημίας δόθηκε μεγαλύτερη προτεραιότητα στους στόχους αειφορίας.

•             Το 72% δήλωσε ότι αυξάνει «κάπως» ή «σημαντικά» τις δαπάνες για το βιομηχανικό IoT, με στόχο την αειφορία.

•             Το 94% συμφώνησε ότι το IoT «επιτρέπει καλύτερες αποφάσεις, βελτιώνοντας τη συνολική αειφορία».

•             Το 57% ανέφερε ότι το IoT είχε «σημαντικά θετική επίδραση» στη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων.

•             Το σημαντικότερο εμπόδιο για τη βελτίωση της αειφορίας μέσω του βιομηχανικού IoT, παραμένει η τρωτότητα των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο.

Οι παραδοσιακές προτεραιότητες του Industry 4.0 – ταχύτητα, καινοτομία, παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα, πελατοκεντρικότητα – διασυνδέονται ολοένα και περισσότερο, δημιουργώντας σενάρια win-win για εταιρείες που επιθυμούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά τους, κάνοντας παράλληλα, βήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ABB δεσμεύεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και έναν πιο αειφόρο πλανήτη. Ως μέρος της στρατηγικής της για την αειφορία, η ABB σχεδιάζει να είναι πλήρως ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας και να υποστηρίξει τους πελάτες της στη μείωση των ετήσιων εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 100 μεγατόνους έως το 2030, δηλαδή τους ρύπους που εκπέμπουν περίπου 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Οι επενδύσεις της ABB σε ψηφιακές δυνατότητες, αποτελούν τον πυρήνα αυτής της δέσμευσης. Με περισσότερο από το 70% των πόρων Ε&Α της ABB αφιερωμένο σε ψηφιακές καινοτομίες και καινοτομίες λογισμικού και ένα ισχυρό οικοσύστημα συνεργατών, η εταιρεία έχει ενεργή παρουσία στο Industrial IoT.

Το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων ABB AbilityTM επιτρέπει σε μια σειρά από περιπτώσεις βιομηχανικής χρήσης να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση, τη διατήρηση των πόρων και την κυκλικότητα. Στις δυνατότητες αυτές περιλαμβάνονται η παρακολούθηση της κατάστασης, της υγείας και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, της προληπτικής συντήρησης, της διαχείρισης ενέργειας, της προσομοίωσης και της εικονικής λειτουργίας, της απομακρυσμένης υποστήριξης και της συνεργασίας στις επιχειρήσεις.

Μερικά παραδείγματα από τις 170 και πλέον λύσεις IoT της ABB αποτελούν το ABB AbilityTM Genix, το AI suite, το ABB AbilityTM Energy and Asset Manager, το ABB AbilityTM Condition Monitoring for Powertrains και το ABB AbilityTM Connected Services για βιομηχανικά ρομπότ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ABB Ability, πατήστε εδώ.

Τεύχος 21

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ