Skip to main content
30 September 2022 06:50

Έρευνα: Η ανάλυση δεδομένων συνδέεται με την αύξηση εσόδων

Του Στάθη Ασπιώτη

Ο όγκος, η ταχύτητα και η ποικιλία των δεδομένων αυξάνονται με πρωτοφανείς ρυθμούς και οι επαγγελματίες της τεχνολογίας έχουν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα για την άνοδο τα hyperscale dataset – αυτά που περιλαμβάνουν τρισεκατομμύρια ή περισσότερα αρχεία. Έρευνα της Ocient διεξήχθη το 2022 ανάμεσα σε 500 επαγγελματίες πληροφορικής, σε επίπεδο διευθυντή και άνω, η οποία συγκέντρωσε τη γνώμη τους σχετικά με το πού κατευθύνεται η ανάλυση δεδομένων σε επίπεδο υπερκλίμακας.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 78% πιστεύει ότι η ικανότητα του οργανισμού τους να αναλύει δεδομένα είναι στενά συνδεδεμένη με το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν ανείπωτες ευκαιρίες για την αξιοποίηση των πληροφοριών που παράγονται καθημερινά και οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται αυτές τις ευκαιρίες θα κερδίσουν γρήγορα το πλεονέκτημα.

Είτε τα δεδομένα συλλέγονται από αισθητήρες IoT, συσκευές καταναλωτών ή αρχεία καταγραφής συστημάτων, η έγκαιρη ανάλυση μετά από σκέψη μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να ανακαλύψουν τους τύπους πληροφοριών που οδηγούν στα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ωστόσο, τα Data Warehouses που κατασκευάστηκαν και εγκαταστάθηκαν μόλις πριν από λίγα χρόνια αρχίζουν να αισθάνονται την πίεση των πάρα πολλών δεδομένων. Το 59% των ερωτηθέντων στην έρευνα αναζητούν ενεργά να αντικαταστήσουν τις αποθήκες δεδομένων τους, τις οποίες θεωρούν ξεπερασμένες, περιορισμένες σε δυνατότητες και χωρίς ευελιξία. Οι λίστες επιθυμιών τους για το μέλλον είναι: βελτιωμένη απόδοση, ευελιξία και συνδεσιμότητα, μαζί με ισχυρή ασφάλεια, μειωμένη πολυπλοκότητα και διαχειρίσιμο κόστος.

Σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία, τον Μάιο του 2022, η Ocient συνεργάστηκε με το Propeller Insights για να ερευνήσει 500 επαγγελματίες πληροφορικής που επιβλέπουν φόρτους εργασίας 150 TB ή περισσότερο.

Τεύχος 141

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ