Skip to main content
29 September 2023 06:43

Έργο Smart City στο Αιγάλεω από την CBS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο του Δήμου Αιγάλεω Smart City από την ένωση εταιρειών Cosmos Business Systems και DotSoft. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο περιελάβανε τη δημιουργία μίας εξειδικευμένης πλατφόρμας για την ενίσχυση της δημόσιας διακυβέρνησης, αλλά και την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Αιγάλεω.

Στην έξυπνη ψηφιακή πλατφόρμα http://smartcity.egaleo.gr, που είναι σε πλήρη λειτουργία, υπάρχει ένα σύνολο εργαλείων που συνεισφέρει στη συλλογή χρήσιμων δεδομένων, τα οποία επιτρέπουν σε αρμόδιους φορείς και πολίτες, να λάβουν έξυπνες αποφάσεις με θετικά αποτελέσματα.

Ο στόχος που επιτυγχάνεται μέσω της πλατφόρμας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση των σύγχρονων αστικών προβλημάτων για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών, όπως η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, η αποδοτικότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων, η ενίσχυση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, η ανάδειξη της τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς και η ενεργοποίηση του πολίτη μέσω αμφίδρομης επικοινωνίας με λειτουργίες της πόλης του Αιγάλεω.

Στην επιτυχή υλοποίηση του έργου, καθοριστικό ρόλο είχε η ομάδα προγραμματιστών της Cosmos Business Systems, που συνεχώς εκπαιδεύεται πάνω σε νέες τεχνολογίες, ώστε να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Τεύχος 360

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ