Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

12 July 2024 06:44

Έξυπνο δάσος στην Ρόδο από τη Nova

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Θόδωρος Σκυλακάκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, κος Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, επισκέφθηκαν την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 τη Ρόδο, όπου ανακοίνωσαν μία σημαντική πρωτοβουλία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας του νησιού, με τίτλο Έξυπνο Δάσος Ρόδος.

Πρόκειται για ένα έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Nova συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για έργα αποκατάστασης και ανάπλασης μετά τις φυσικές καταστροφές του 2023. Αφορά στην τοποθέτηση στην Κοιλάδα των Πεταλούδων – περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 – έξυπνου συστήματος πρόληψης και διαχείρισης πυρκαγιών, μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε κατόπιν συνεργασίας της Νova με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και την οικεία Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης πέντε μηνών, θα αναπτυχθεί και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη Nova και θα παραδοθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία από την υλοποίηση του έργου της εταιρείας, με τίτλο «Ψηφιακές Δράσεις Προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού», το οποίο ελέγχθηκε, επιτυχώς, στο πεδίο.

ΤΕΥΧΟΣ 547

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ