Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 June 2022 06:45

Άνοιξε το Power Pass για τις επιστροφές των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα

Η ενίσχυση αφορά σε λογαριασμούς κύριας κατοικίας και κατοικίας φοιτητών που σπουδάζουν στο εσωτερικό

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 άνοιξε η πλατφόρμα Power Pass για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για την επιστροφή μέρους των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που αφορά σε λογαριασμούς με ημερομηνία έκδοσης από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022. Η επιστροφή θα είναι ίση με το 60% υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής των ποσών έκπτωσης, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από το «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Επιστροφή θα γίνει σε δικαιούχους, οι οποίοι επιβαρύνθηκαν με συνολική αύξηση άνω των 30 ευρώ, οπότε θα λαμβάνουν επιστροφή 18 ευρώ και δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

• Το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) να μην ξεπερνά τις 45.000 ευρώ (στο εισόδημα δεν προστίθεται το τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους).

• Ο αιτών/Η αιτούσα να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους).

• Ο αιτών/Η αιτούσα να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020 (αν γίνει υπόχρεος φορολογικής δήλωσης το έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2021 πριν την υποβολή της αίτησης).

Η ενίσχυση θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας, με βάση τον αριθμό IBAN, που θα δηλώσει στην πλατφόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Power Pass και για την υποβολή της αίτησής σας, πατήστε εδώ.

Τεύχος 91

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ